Vauva herää aikaisin aamulla: Selviäminen viiden aikaan

On monia vanhempia, jotka tietävät sen tunteen, kun vauva herää aikaisin aamulla. Erityisesti, kun herätyskello ei ole vielä soinut ja oman energiatason olisi suotavaa olla vielä vaakatasossa, voi olla stressaavaa huomata, että vauva on jo hereillä. Tässä artikkelissa annetaan vinkkejä siitä, miten selviät aamun ensimmäisistä tunneista, kun vauva herää viideltä.

Koita rauhoittua

Riippumatta siitä, kuinka väsyttävää voi olla olla hereillä viiden aikaan aamulla, on tärkeää pyrkiä rauhoittumaan ja ottaa tilanne vastaan positiivisella asenteella. Vauvat voivat herätä aikaisin aamulla erilaisista syistä. Se voi johtua nälästä, mukavuuden puutteesta, unirytmin muutoksesta tai myös vain vauvan luontaisesta heräämisajasta. Yritä hyväksyä, että tällä hetkellä heräät viiden aikaan, ja päättää olla keskittymättä negatiivisiin ajatuksiin tai turhautumiseen.

Luo vakiintunut aamurutiini

Yksi tapa auttaa sekä vauvaa että itseäsi selviämään aamun varhaisista tunneista on luoda vakiintunut aamurutiini. Rutiini voi auttaa vauvaa ymmärtämään, että herääminen viiden aikaan ei tarkoita, että päivä on alkanut. Kokeile esimerkiksi antaa vauvalle lämmin maito, vaihtaa vaippa tai lukea rauhoittavaa tarinaa. Tämä voi auttaa vauvaa pysymään rauhallisena ja jatkamaan uniaan.

Aseta nukkumaanmenoaikaa takaisin

Yksi mahdollinen syy siihen, miksi vauva herää aikaisin aamulla, voi olla liian aikainen nukkumaanmenoaika edellisenä iltana. Vauvoilla on erilaiset unentarpeet, mutta yleensä ne tarvitsevat tietyn määrän tunteja unta. Tarkista, että vauvan nukkumaanmenoaika on riittävän myöhään, jotta hän voi nukkua tarpeeksi pitkään heräämättä liian aikaisin.

Hyödynnä rauhallisia hetkiä

Vaikka viiden aikaan aamulla herääminen voi aluksi tuntua turhauttavalta, se voi myös tarjota mahdollisuuden nauttia rauhallisista hetkistä. Käytä tätä aikaa esimerkiksi meditaatioon tai muuhun rentouttavaan toimintaan, joka auttaa sinua saamaan lisää energiaa ja jaksamaan päivän aikana.

Pyydä apua

Kun vauva herää aikaisin aamulla, voi olla hyödyllistä pyytää apua. Jos mahdollista, jaa vastuu vauvan hoitamisesta kumppanisi tai muun läheisen kanssa. Tällä tavoin voit jakaa aikaiset aamut ja saatat myös saada mahdollisuuden nukkua hieman pidempään toisinaan. Älä epäröi myöskään tiedustella apua muilta perheenjäseniltä tai ystäviltä, jos he ovat käytettävissä auttamaan sinua aikaisina aamuina.

Ole kärsivällinen – kaikki vaiheet menevät ohi!

Yhteenvetona on tärkeää muistaa, että vauva herää aikaisin aamulla voi olla tilapäistä. Useimmat vauvat kehittävät vähitellen vakiintuneen unirytmin, joka sopii paremmin aikuisille. Kun odotat tätä vaihetta, muista noudattaa rauhallisia ja vakiintuneita rutiineja, asettaa sopiva nukkumaanmenoaika ja pyydä apua aamun varhaisina tunteina.

Artiklen Vauva herää aikaisin aamulla: Selviäminen viiden aikaan har i gennemsnit fået 3.1 stjerner baseret på 39 anmeldelser